Η Αλόννησος είναι ένα όμορφο νησί των Σποράδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Μέσα στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, το νησί είναι ο τέλειος προορισμός διακοπών για όσους θέλουν να γλιτώσουν για λίγο το θόρυβο, τη κίνηση και τη φασαρία της πόλης. Προσφέροντας θαυμάσιες θέες, ήρεμες παραλίες, άλση από ελιές και δάση από πεύκα, οι επισκέπτες δεν μπορούν να μή γοητεύουν από το νισί.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι το Πατητηρι, που είναι και το λιμάνι. Εδώ υπάρχουν σούπερ-μάρκετ, μανάβικα, κρεοπωλεία κ.λ.π., επίσης τουριστικά μαγαζιά και πολλές ταβέρνες. Περάστε την ώρα σας με μία περιπλάνηση στο μουσείο, ή στη παραλία της πόλεως. Μετά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για να πάτε στο παλιό χωριό, το οποίο είναι σκορπισμένο επάνω σε ένα λόφο, και περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα δρομάκια (χωρίς αυτοκίνητα), και άμα θέλετε να τσιμπήσετε ή να πιείτε κάτι σε μία από τις ταβέρνες στις άκρες των γκρεμών, κοιτάζοντας τα διπλανά νησιά. Αν είστε τυχεροί θα δείτε το μουλάρι στη καθημερινή του δουλειά, μαζεύοντας σκουπίδια η φέρνοντας πράγματα στα μαγαζιά. Πάρτε ένα ταξί για να πάτε στη μία από της πολλές γραφικές παραλίες, που μπορείτε να κολυμπήσετε με ασφάλεια, και που η ηλιοθεραπεία κόβεται μόνο με μία επίσκεψη στη παραλιακή ταβέρνα για ένα παγωμένο ποτό και ένα μεζέ.

Η νυχτερινή ζωή της Αλοννήσου δεν είναι ταραχώδης, αλλά υπάρχουν μερικά ειρηνικά νάιτ-κλαμπ και μπαράκια. Για όσους θέλουν μία εντελώς χαλαρή διακοπή σε ένα εντελώς χαλαρό μέρος, αυτό είναι το νησί που πρέπει να επισκεπτείτε!